Innovatie loont

Door strategisch te innoveren help ik help foodbedrijven relevant te blijven en aansluiting te vinden bij de consument van nu en morgen. De cijfers bevestigen dat innovatie loont.
De resultaten die mijn klanten behaalden met strategisch innoveren:
  • introductie van nieuw product dat nu goed is voor 9% van de bedrijfsomzet
  • verdubbeling van de verkoop door een lijn extensie
  • ontwikkeling van het landelijke bestverkochte kerstverspakket
  • voorgestelde vernieuwde schapvisie voor 80% overgenomen door de retailer
  • uitbreiding van de productlijn van 3 naar 8 producten
  • uitbreiding naar een ander supermarktschap
Bedrijven waarvoor ik heb gewerkt zijn onder andere: Albert Heijn, Hilton Meats, The Greenery, Fair Trade Originals, Euroma, Blokker, Julia’s en SoFine Foods.

Wat kan ik doen voor
jouw bedrijf?

Een duidelijk uitgetekende richting geven voor de nieuw te varen koers of een nieuwe business opzetten binnen het huidige bedrijf, dat zijn de opties. Een ander voorstel doen mag natuurlijk altijd! Ik werk vanuit de behoefte van de consument, terug de keten in. Resultaten zijn daardoor relevant voor de consument en dus succesvol voor het bedrijf.

Strategische innovatie

We willen een nieuwe koers varen, maar welke?

Samen ontwikkelen we een nieuwe visie en strategie en/of productassortiment op basis van de huidige ontwikkelingen in de wereld en de ambitie en het karakter van het bedrijf.

De uitkomst van strategische innovatie is een advies, een duidelijk uitgetekende richting om de nieuwe koers te gaan varen. Het is met name geschikt voor foodbedrijven met een eigen marketing- of innovatieafdeling, die de uitkomst van het traject met eigen specialisten kunnen implementeren.

Details: het traject bestaat uit 3 sessies plus een laatste checkup-sessie enkele maanden na het doorlopen van het traject.

Kosten: vanaf 6500,- euro

Tijd: dit traject heeft (excl. nazorg) een tijdsbestek van 2 tot 3 maanden.

New Business Development

We willen nieuwe business ontwikkelen, maar we weten niet waar we moeten beginnen!

Ik help je van idee tot op het bord van de consument. En alles er tussenin: verpakking, etikettering, de juiste klanten, communicatie, logistiek, marketing, branding etc. Ik werk als innovatiepartner mee in jullie bedrijf aan de realisatie van de te ontwikkelen business.

Details: afhankelijk van de ambitie en de gewenste snelheid werk ik van een dag in de twee weken tot drie dagen per week in jullie bedrijf om de nieuwe business tot leven te brengen. Ik werk op projectbasis, interim of tijdelijk om de nieuwe business op te zetten.

Kosten en tijd: afhankelijk van de ambitie

Zijn bovenstaande trajecten te uitgebreid voor je?

Dan is de innovatiesprint interessant. In een sessie van twee uur sparren we over je nieuwe concept/product en reageer ik vanuit mijn gedegen kennis over de markt en de consument. Zo help ik je in korte tijd een aantal stappen verder in je proces. De kosten voor een innovatiesprint zijn 495 euro.

De fases van innovatie

Het proces van strategische innovatie bestaat uit drie fases: Onderzoek, Ontwikkelen, Realiseren.

1
Onderzoek

In Fase 1 doe ik onderzoek naar het snijvlak van tijdgeest, consument en jouw product of bedrijf. Met een vogelvluchtperspectief verschaf ik inzicht in jouw positie in de markt, hoe je deze versterkt en toekomstbestendig maakt.

2
Ontwikkelen

In Fase 2 ontwikkel ik een nieuwe strategie en visie op basis van de resultaten van Fase 1. We werken aan een uitbreiding van producten en diensten en sluiten deze fase af met schetsen, ideeën en een goede strategische basis voor New Business Development.

 

3
Realiseren

Actie! In Fase 3 concretiseren we de plannen uit Fase 2: we werken schetsen uit, maken prototypes en introduceren lijnextensies. Als innovatiepartner zorg ik ervoor dat alle resultaten uit het onderzoek benut worden en innovaties de juiste toon raken.

Wil je bovenstaande mogelijkheden bespreken of een ander voorstel doen? Neem contact met me op.

In drie stappen naar succes

Wil je duurzaam groeien met je bedrijf en ben je klaar om serieuze stappen te zetten? Meer dan 75 bedrijven gingen je voor in een van onze strategische innovatietrajecten. Neem contact op en we bespreken de kansen voor jouw bedrijf.